Sprzedaż wysyłkowa (pn-pt 8-16): +48 509 993 742 | 22 781 36 44 | biuro@porcelana24.pl
Talerze obiadowe głębokie to jeden z najważniejszych elementów zastawy stołowej, który znajduje się niemal w każdym domu. Choć na pierwszy rzut oka może wydawać się, że jest to zwykły talerz do jedzenia zupy, warto przyjrzeć się im bliżej. Mają mnóstwo zastosowań i mogą stać się nieocenionym wsparciem w codziennym gotowaniu oraz podczas specjalnych okazji.
Klasyczny zestaw talerzy zawiera trzy rodzaje naczyń: głębokie obiadowe, płaskie duże obiadowe i płaskie małe do śniadań i kolacji. W wyposażeniu wielu domów znajdują się jeszcze talerze deserowe, które mogą wchodzić w skład serwisów kawowych lub do picia herbaty. Każdy z nich ma swoje tradycyjne zastosowanie i spełnia ważną rolę w codziennych czynnościach.
Choć mówi się na nie także „talerze do zupy”, to nie jest to ich jedyne zastosowanie, bo dobrze sprawdzają się również przy podawaniu wielu innych potraw. Sprawdź, czy w pełni wykorzystujesz ich możliwości, oto lista najważniejszych potraw, które można nakładać do tych naczyń.
W Polsce szczególnie popularne są talerze w klasycznym stylu białej porcelany. Tego typu naczynia są ponadczasowe i eleganckie, dzięki czemu doskonale komponują się zarówno z tradycyjnymi, jak i nowoczesnymi aranżacjami wnętrz. Białe talerze głębokie można równie dobrze wykorzystać na co dzień, jak i podczas uroczystości rodzinnych czy spotkań towarzyskich.
W naszym sklepie można wybierać talerze spośród szerokiej gamy wzorów, kształtów i styli. W ofercie znajdziemy zarówno pojedyncze egzemplarze, jak i zestawy zawierające kilka sztuk o różnych wielkościach. Często są też kupowane przez naszych klientów w kompletach dla 6 lub 12 osób z innymi elementami zastawy stołowej. Takie serwisy to najłatwiejszy sposób zaopatrzenia się w odpowiedni zestaw na potrzeby gospodarstwa domowego.