Komplet garnków (11 el.) ZWIEGER - Klassiker 1Z.KL.K11
- 669,00 zł
- Cena netto: 543,90 zł
- Historia ceny
- Waga: 11 kg
- Obserwuj produkt:
-
Dostępność:
Dostępny (wysyłka do 48h)
Komplet garnków Klassiker to idealny zestaw do gotowania, który sprawi, że Twoje potrawy będą smaczne i doskonale przyrządzone. Ten kompletny zestaw garnków zawiera wszystko, czego potrzebujesz do różnorodnych kulinarnych przygód.
Producent: Zwieger Haus & Kuche - producent wysokiej jakości naczyń i akcesoriów kuchennych
Produkt – Do zmywarki
Linia – Klassiker (pełna oferta - kliknij)
Najważniejsze cechy:
- wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej 18/10 (stal SS 304: austenityczna chromowo-niklowa (18%) posiada niską zawartość węgla oraz niklu (8-10%))
- garnki posiadają grube ścianki 0,6 mm
- ergonomiczne, solidnie wykonane uchwyty garnków i pokryw z hartowanego szkła,
- odpowiednia konstrukcja uchwytów zapobiega nadmiernemu nagrzewaniu się podczas gotowania,
- trójwarstwowe dno z wkładką aluminiową zapewniającą równomierną dystrybucję ciepła oraz długotrwałą funkcjonalność
- garnki posiadają wygodną podziałkę w litrach
- nowoczesny wygląd,
- łatwe w utrzymaniu czystości
Skład kompletu:
- garnek z pokrywką - 2,6 L / 18 cm,
- garnek z pokrywką - 3,6 L / 20 cm,
- garnek z pokrywką - 4,7 L / 22 cm,
- garnek z pokrywką - 7 L / 24 cm,
- rondel z pokrywką - 1,9 L / 16 cm,
- wkład do gotowania na parze - 3 L / 22 cm,
Garnki są:
- Przystosowane do kuchenek z płytą indukcyjną
- Przystosowane do kuchenek z płytą gazową
- Przystosowane do kuchenek z płytą elektryczną
- Przystosowane do kuchenek z płytą ceramiczną
- Przystosowane do kuchenek z płytą halogenową
- Przystosowane do mycia w zmywarce
Konserwacja i użytkowanie:
- przed pierwszym użyciem naczynie należy umyć w ciepłej wodzie z detergentem
- rozmiar palnika czy powierzchni grzewczej powinien odpowiadać wielkości dna naczynia, płomień nie powinien ogrzewać ścianek
- nie należy sypać soli do pustego garnka lub do zimnej wody, może to spowodować korozję (wodę należy solić po zagotowaniu)
- nie należy nagrzewać pustych garnków
- do gorących naczyń nie należy wlewać zimnej wody, może to spowodować deformacje
- przed myciem należy pozostawić naczynie do ostygnięcia, w przypadku przypalonych resztek można zalać ciepłą wodą i pozostawić aby zmiękły, po umyciu dokładnie wytrzeć
- nie należy używać szorstkich gąbek lub z włókami metalowymi ani ostrych środków czyszczących
- jasne plamy na dnie garnków można usunąć przy pomocy kwasku cytrynowego lub octu, do ciemnych plam, można użyć środka do czyszczenia stali nierdzewnych