Porcelana24 na facebooku
Porcelana24 Instagram
22.12 oraz 24.12 sklepy stacjonarne w Markach i Warszawie będą nieczynne.
23.12 (poniedziałek) sklep w Markach będzie czynny w g. 10:00-16:00.
 slide

Szczypce

Filtruj
Dostępny (wysyłka do 48h)
24,60 zł
Do koszyka
Szt.

Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak różnorodne mogą być szczypce kuchenne? Te niewielkie narzędzia są nieocenionym elementem wyposażenia każdej kuchni. Nie tylko pomagają w trakcie gotowania, ale także zdobią stoły podczas serwowania posiłków. Wyróżniamy kilka rodzajów szczypiec, a w każdym domu powinno znaleźć się ich więcej niż jedna podstawowa sztuka.

Najpopularniejszym rodzajem są szczypce uniwersalne. Wykorzystuje się je do przerzucania i obracania potraw na patelni, podnoszenia gorących przedmiotów czy mieszanina sałatek. Mogą być wykonane z różnych materiałów, takich jak stal nierdzewna czy plastik, a ich długość może wahać się od 20 do 30 centymetrów. Szczypce uniwersalne są niezastąpione w kuchni, ponieważ można je stosować do praktycznie każdego zadania.

Zalecamy jednak zapoznanie się jeszcze z innymi rodzajami. Nie każdy ma je w swojej kuchni, ale po sprawdzeniu w praktyce, może okazać się, że przyjemnie wykonuje się nimi czynności, który przedtem sprawiały trudności. Przekonali się o tym zwłaszcza miłośnicy grilla – bez szczypiec do grilla mało który praktyk wyobraża sobie przygotowanie w ten sposób mięsa.

Szczypce do mięsa, szczypce do ciasta i inne rodzaje

W naszej ofercie znajdują się szczypce do mięsa, szczypce do chleba, szczypce do ciasta, szczypce do makaronów, sałaty oraz wielu innych potraw. Wszystkie produkty dostępne w naszej ofercie wykonane zostały z wysokiej jakości stopów stali, które są odporne na korozję oraz są przystosowane do mycia w zmywarkach. Także te z tworzyw sztucznych wykonane są z materiałów bezpiecznych i wytrzymałych.

Eleganckie szczypce do ciasta to niezbędny element każdej zastawy kawowej. Obok szpatułki do ciasta, pozwalają na częstowanie się bez konieczności dotykania ciasta rękami, widelcem czy łyżeczką. Szczypce do ciasta nadają się raczej do ciast suchych. Innym produktem są metalowe szczypce do mięs. Chociaż wyglądają podobnie, od szczypiec do ciast odróżnia je nieco inny kształt. Z jednej strony posiadają gładką, płaską powierzchnię. Z drugiej strony znajduje się widelec, który ułatwia chwytanie kawałków mięsa. W naszej ofercie znajdują się również szczypce do makaronu. Ich kształt przypomina grzebień i w znacznym stopniu ułatwia chwytanie i nakładanie makaronu. Szczypce, które mają najbardziej nietypowy kształt służą do chwytania liści sałaty. Na pierwszy rzut oka przypominają duże nożyczki. Zostały one skonstruowane tak, by nie poszarpać liści sałaty. Oprócz popularnych szczypiec do mięs, ciasta czy makaronu w ofercie naszego sklepu znajdują się inne rodzaje szczypiec, przystosowane do chwytania kostek cukru, szparagów czy nawet truskawek. Dzięki tak szerokiej gamie szczypiec korzystając z naszej oferty można wyposażyć każdą zastawę stołową.