Porcelana24 na facebooku
Porcelana24 Instagram
22.12 oraz 24.12 sklepy stacjonarne w Markach i Warszawie będą nieczynne.
23.12 (poniedziałek) sklep w Markach będzie czynny w g. 10:00-16:00.
 slide

Talerze do pizzy

Filtruj
Dostępny (wysyłka do 48h)
28,90 zł
Do koszyka
Szt.
Dostępny (wysyłka do 48h)
37,60 zł
Do koszyka
Szt.
Dostępny (wysyłka do 48h)
46,00 zł
Do koszyka
Szt.
Dostępny (wysyłka do 48h)
46,30 zł
Do koszyka
Szt.
Chwilowy brak produktu
17,60 zł
Do koszykaNiedostępny
Szt.

Najpopularniejsza włoska potrawa wymaga podania na specjalnej zastawie – talerze do pizzy mają swój niepowtarzalny styl. To płaskie krążki bez zakrzywień na obwodzie o średnicach większych od tradycyjnych elementów z serwisu obiadowo-kawowego. Wyroby z oferty naszego sklepu internetowego dostosowane są do tradycyjnych wymogów tego włoskiego dania. Klasyczna i najsłynniejsza pizza neapolitańska ma rozmiar 32 cm i jest posiłkiem przeznaczonym dla jednej osoby. Dlatego w naszej ofercie podstawowy talerz do pizzy ma 33 cm średnicy, ponieważ okrągłe danie powinno wypełniać prawie całą jego powierzchnię. Sprzedajemy także talerze o średnicy 30,5 cm lepiej dostosowane do krążków małych i średnich, a największe wyroby w naszym sklepie mają 35 cm średnicy.

Porcelanowe talerze do pizzy

Choć pizza była daniem popularnym wśród biednej ludności południa Włoch, to w XIX w. potrawa ta trafiła na dwór neapolitański, a stamtąd do każdego zakątka świata. Od tamtej pory przyjęło się, że te zapiekane placki jada się na porcelanowych talerzach do pizzy. I właśnie takie wyroby dostępne są w naszym sklepie. Cały asortyment to produkty najwyższej jakości – trwałe, estetyczne i praktyczne. Można myć je w zmywarkach oraz używać w mikrofalówkach. Na stole można w sposób idealny zaprezentować na nich specjalnie przygotowane dania dla gości. Zastosowanie tego rodzaju naczyń dotyczy wykorzystania go we własnym zakresie u siebie w domu, a także w lokalach gastronomicznych (hotelach, restauracjach). Dobrze dobrane porcelanowe talerze do pizzy klasycznej są z pewnością wyróżniającym się elementem w każdej kuchni, zarówno amatorskiej, jak i profesjonalnej.